Medicus Mundi Mediterrània

Medicus Mundi Mediterrània<br>50 anys treballant pel dret a la salut de totes les persones.

Associació fundada a Barcelona el 1963 per un grup de professionals sanitaris que realitzaven tasques de cooperació sanitària a països empobrits, i que des de llavors, de manera continuada, treballa per a què el dret a la salut sigui una realitat per a totes les persones, independentment del lloc on visquin.

MASC

MASC<br>Mecanismo de Apoio à Sociedade Civil

El Mecanisme de Suport a la Societat Civil és un projecte que treballa per millorar la governança i la rendició de comptes als ciutadans de Moçambic a través de l'enfortiment i la diversificació de la participació de les Organitzacions de la Societat Civil (OSC).

CIP

CIP<br>Centro de Integridade Publica

El Centre per a la Integritat Pública és una organització no governamental, amb l'objectiu de promoure la integritat, la transparència, l'ètica i el bon govern en l'esfera pública, i promoure els drets humans a Moçambic.

Carlos Nuno Castel-Branco

Carlos Nuno Castel-Branco

Director de recerca del IESE (Institut d'Estudis Socials i Econòmics de Moçambic). És coordinador del grup de recerca en economia i desenvolupament i professor associat de la Universitat Eduardo Mondlane, Moçambic. Carlos és investigador associat pel departament d'estudis per al desenvolupament de SOAS (Escola d'Estudis Orientals i Africans), Universitat de Londres. Especialitzat en economia política i patrons de creixement, pobresa i dependència; industrialització, política industrial, política econòmica.

CLADEM

CLADEM<br>Comitè d'Amèrica Llatina i el Carib per a la Defensa dels Drets de la Dona.

Cladem és una xarxa feminista que treballa per contribuir a la plena vigència dels drets de la dona. La xarxa gaudeix de 15 delegacions a 15 nacions d'Amèrica Llatina i el Carib. Treballa incidint en la defensa i promovent l'exigibilitat dels drets humans amb una visió feminista i crítica. El naixement de Cladem es remunta a la III Conferència Mundial de la Dona de les Nacions Unides (Nairobi, 1985), on es va observar la necessitat d'articular estratègies a nivell regional, amb la finalitat d'unir tots els esforços per millorar la condició sociojurídica de les dones de cada regió.

Salut sense límits

Salut sense límits<br>Dones promovent pràctiques saludables a les seves comunitats.

"Salud Sin Límites" és una organització peruana compromesa amb les comunitats menys afavorides que busquen millorar les seves condicions de salut com a factor clau per al seu desenvolupament integral. La seva missió és enfortir les capacitats d'aquestes comunitats perquè puguin exercir plenament el seu dret a la salut i participar en la construcció i la vigilància de les polítiques públiques que influeixen en el seu desenvolupament.

Hamlin Fistula International

Hamlin Fistula International<br>L'Hospital Fístula Addis Abeba opera a més de 2.500 dones cada any.

L'Hospital Fístula Addis Abeba és l'únic hospital del món dedicat exclusivament a les dones amb fístula obstètrica. L'hospital cura el 90% de les dones que opera. El seu objectiu és ser líder mundial en la capacitació i investigació per al tractament, l'atenció i la prevenció de la fístula obstètrica. L'hospital va ser fundat el 1974 per les doctores Reginald i Catherine Hamlin, les dues obstetristes i ginecòlogues. Des d'aleshores l'Hospital Fístula d'Addis Abeba ha tractat a més de 30.000 dones.

WMM

WMM<br>Women Make Movies

Women Make Movies és una organització artística multicultural, multiracial i sense ànim de lucre. Va néixer als anys 70 per facilitar la producció, distribució i promoció de documentals socials dirigits i produïts per dones. WMM ha treballat i treballa amb desenes d'organitzacions locals de dones a l'Àsia, l'Amèrica Llatina i l'Orient Mitjà. Avui en dia, WMM respresenta a més de 400 dones cineastes de tot el món i distribueix més de 500 documentals.

WRAP

WRAP<br>Women Rights Awareness Programme

WRAP és una organització no governamental sense ànim de lucre que va néixer amb l'objectiu de sensibilitzar a la comunitat local sobre la violència de gènere i l'abús a menors d'edat. Ofereix atenció a dones i menors maltractats. Aquests serveis inclouen: allotjament, assessorament jurídic, atenció mèdica, suport psicològic, teràpia de parella, mediació, conciliació i reintegració a la comunitat.

Fardhosa Mohamed

Fardhosa Mohamed<br>Educació i activisme

L'activista i infermera Fardhosa Mohamed és la directora local de l'organització Safewomanshood i de la Clínica Safeway Medical de Nairobi a Kenya. L'organització ofereix ajuda i suport als refugiats que viuen a Nairobi, així com informació i serveis mèdics individuals o familiars, posant especial atenció a la salut sexual i reproductiva de les dones que han sofert mutilació genital. La seu de Nairobi disposa d'una petita clínica pels pacients que necessiten cures mèdiques específiques.