Primera Trobada d'intercanvi de bones pràctiques sobre Salut Planetària entre universitats
El programa Salut, Drets, Acció organitza una trobada d’intercanvi d’experiències i bones pràctiques amb representants de tres universitats internacionals. Amb el contingut de la sessió s’elaborarà un informe d'incidència política a partir del qual es treballarà la Salut Planetària a l'Ajuntament de Barcelona.
Tres universitats internacionals participaran en la primera Trobada d'Intercanvi en Bones Pràctiques sobre Salut Planetària que tindrà lloc el pròxim 29 de maig. Serà una jornada celebrada de manera telemàtica que reunirà representants de la Universitat Joaquim Chissano de Maputo, Moçambic; la Universitat Autònoma del Beni, Bolívia, i el Màster Interuniversitari en Salut Planetària de la UOC i la UPF, i l'ISGlobal per compartir experiències i coneixements al voltant d’aquesta disciplina.
Amb els continguts de la sessió s’elaborarà un informe d'incidència política que serà presentat a l'Ajuntament de Barcelona per tal d'iniciar un procés que aconsegueixi un canvi real en les polítiques públiques municipals en un context d'emergència climàtica.
Participants en la trobada
Els representants de les universitats que participaran en aquesta trobada són:
- Vincent Vos, de la Universitat Autònoma del Beni,
- Cremildo Cau, de la Universitat Joaquim Chissano de Maputo
- Cristina O'Callaghan, del Màster Interuniversitari en Salut Planetària de l'ISGlobal, la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra.
Modera Shannon O'Brien, científica planetària.
Un canvi en les polítiques públiques
Està demostrat científicament que les conseqüències del canvi climàtic i la degradació del medi ambient tenen efectes tant directes com indirectes en la salut de les persones, però, fins ara, les mesures que han adoptat els i les promulgadores de polítiques públiques, s'han demostrat insuficients. La Salut Planetària és, per tant, l'única opció possible per a un desenvolupament humà sostenible dins els límits biofísics del planeta.