Plataforma Dret Salut

Plataforma Dret Salut<br>Pel dret a la salut

La Plataforma pel Dret a la Salut és una plataforma unitària que vol trencar l’aïllament dels col·lectius en defensa de la salut i la lluita de guerrilles local, en solitari i fragmentada. La Plataforma vol convergir amb totes les entitats, grups, col·lectius i persones que es lamenten i s’indignen davant del procés que està patint el sistema de salut per tal de conscienciar i preparar mobilitzacions que facin visible el rebuig general de tota la població al desmantellament del sistema sanitari públic.

Dempeus per la salut pública

Dempeus per la salut pública<br>En defensa del Sistema Nacional de Salut.

Dempeus és un col·lectiu en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d’ equitat garantida. Dempeus es va començar a formar al setembre de 2008. Des de llavors el col·lectiu participa i promou actes en defensa de la salut pública.

Carme Borrell

Carme Borrell

Llicenciada en Medicina (1980), doctora en Medicina (1995), especialista en Medicina Familiar i Comunitària (1984), i especialista en Medicina Preventiva i Salud Pública (2003). Treballa a l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) des de 1986.

Antoni Barbarà

Antoni Barbarà

Es defineix com “metge de malalts i malaltes, amic, solidari i feminista, republicà, català, irònic i aprenent de comunista, que no tolera el patiment humà”. És secretari de la Plataforma Dempeus per la Salut Pública, col·lectiu en defensa del Sistema Nacional de Salut, format al setembre de 2008.

Plataforma d’Afectats per la Hipoteca

PAH<br>Plataforma d’Afectats per la Hipoteca

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca va néixer públicament al febrer de 2009 i des de llavors lluita pel dret a un habitatge digne per a totes les persones. La Plataforma vol donar resposta al problema social que afecta als ciutadans i ciutadanes que tenien una hipoteca i que, especialment després de la bombolla immobiliària desencadenada per la crisi, van quedar totalment desprotegits degut a la incapacitat de pagament per diversos motius, com són l’atur o la pujada de les hipoteques.

AIDA

AIDA<br>Ajuda, intercanvi, desenvolupament.

AIDA és una associació independent, apolítica i aconfessional que treballa per millorar el nivell de vida de les poblacions més desafavorides. Des de la seva creació al 1999 creix a poc a poc gràcies al suport i la confiança de persones i institucions. AIDA actua en les comunitats, països i sectors on és sol·licitada, sempre i quan, després d'un anàlisi tècnic adequat, es comprovi que pot aportar un valor afegit a la intervenció proposada. En els últims anys han desenvolupat projectes a Vietnam, Sri Lanka, Bangladesh, Marroc, Guinea Bissau, Líban, Cambodja, Síria, Colòmbia i Equador.

AÏMA

AÏMA<br>Salut mental per a tothom!

Aïma-sm és una associació sense ànim de lucre que té com a principals objectius donar a conèixer la realitat de la salut mental als països més desafavorits de l'Àfrica occidental i donar suport a les organitzacions i associacions especialitzades en malalties psíquiques. Aïma-sm ha promogut la relació amb l'Associació Saint Camille de Lellis de Bouaké, Costa de Marfil (Àfrica), dedicada a promoure la recuperació, acollida i reinserció sociolaboral de malalts mentals a l'Àfrica occidental.

Carles Caparrós i Obiols

Carles Caparrós i Obiols<br>Cineasta

Carles Caparrós és director i guionista documental, ha realitzat "La Bombonera" (Lavínia Productora, 2009), "El riure contra la guerra" (Lavínia Productora), "Dies de glòria" (Alea Docs & Films, 2001), "El viatge d'Ibrahima" (Alea Docs & Films, 2000).

Evidence for Action

Evidence for Action

Evidence for Action és un programa que vol augmentar la supervivència materna i neonatal mitjançant diferents activitats, campanyes i programes en sis països de l'Àfrica subsahariana. El programa principal, que durarà fins el 2016, combina les següents línies estratègiques: evidència, defensa, suport i responsabilitat per poder salvar vides a Etiòpia, Ghana, Malawi, Sierra Leone, Nigèria i Tanzània. Evidence for action té com a objectiu generar un compromís polític: enfortir la responsabilitat, i millorar els plans d'acció i la presa de decisions a nivell nacional.

DNDI

DNDI<br>Drugs for Neglected Disease Iniciative

La iniciativa "Medicaments per a Malalties Oblidades" (DNDi són les seves sigles en anglès) és una organització sense ànim de lucre orientada a les necessitats dels pacients. Es dedica sobretot a la investigació i desenvolupament (I+D) de medicaments per a malalties oblidades com per exemple la leishmaniasis, la malaltia de Chagas, la malaltia de la son, la malària i el VIH/Sida infantil. DNDi treballa en projectes I+D amb una estreta col·laboració amb els seus socis (comunitat científica inernacional, sector públic i indústria farmacèutica).