WILSA

WILSA<br>Mulher e Lei na África Austral, Moçambique.

És una organització no governamental regional, que realitza investigacions sobre la situació dels drets de les dones en molts països del sud d'Àfrica: Botswana, Lesotho, Malawi, Moçambic, Swazilàndia, Zàmbia. La seva missió és ajudar a identificar i difondre els contextos favorables, àrees crítiques i els obstacles respecte a la igualtat de drets i oportunitats entre dones i homes al país, el que porta a canvis en la legislació i polítiques públiques, l'accés i l'administració de justícia, i les pràctiques socials.

CLADEM

CLADEM<br>Comitè d'Amèrica Llatina i el Carib per a la Defensa dels Drets de la Dona.

Cladem és una xarxa feminista que treballa per contribuir a la plena vigència dels drets de la dona. La xarxa gaudeix de 15 delegacions a 15 nacions d'Amèrica Llatina i el Carib. Treballa incidint en la defensa i promovent l'exigibilitat dels drets humans amb una visió feminista i crítica. El naixement de Cladem es remunta a la III Conferència Mundial de la Dona de les Nacions Unides (Nairobi, 1985), on es va observar la necessitat d'articular estratègies a nivell regional, amb la finalitat d'unir tots els esforços per millorar la condició sociojurídica de les dones de cada regió.

Salut sense límits

Salut sense límits<br>Dones promovent pràctiques saludables a les seves comunitats.

"Salud Sin Límites" és una organització peruana compromesa amb les comunitats menys afavorides que busquen millorar les seves condicions de salut com a factor clau per al seu desenvolupament integral. La seva missió és enfortir les capacitats d'aquestes comunitats perquè puguin exercir plenament el seu dret a la salut i participar en la construcció i la vigilància de les polítiques públiques que influeixen en el seu desenvolupament.

WAHA Internacional

WAHA Internacional<br>Per l'accés als serveis de salut per a les dones i els nounats.

WAHA és una organització no governamental, amb seu a França i fundada per Sheikha Shamsa Hamdan Al-Nahyan. WAHA neix amb la voluntat d'abordar la salut materna i neonatal a les comunitats més desafavorides. Treballa conjuntament amb associacions de llevadores d'Àfrica i Àsia, hospitals docents universitaris, especialistes mèdics i les autoritats sanitàries per a implementar solucions innovadores que responguin als problemes més immediats que han d'enfrontar les dones a l'hora d'intentar accedir als serveis de salut.

feFEPSI

FEPSI<br>Dones compromeses a promoure la salut integral.

FEPSI és una associació formada i fundada l'any 2000 per dones provinents de la diàspora que van sentir la necessitat d'unir-se per ajudar a altres dones en situació de risc a la República Democràtica del Congo. La seva missió és aconseguir l'accés a la informació sanitària i sobretot l'accés a una atenció mèdica de qualitat per a les víctimes de la violència sexual, de desplaçats de guerra i de víctimes de desastres naturals. Avui en dia, FEPSI té un hospital amb 3 metges i 33 infermeres, 2 auxiliars de laboratori, un psicòleg i molts tècnics.

WRAP

WRAP<br>Women Rights Awareness Programme

WRAP és una organització no governamental sense ànim de lucre que va néixer amb l'objectiu de sensibilitzar a la comunitat local sobre la violència de gènere i l'abús a menors d'edat. Ofereix atenció a dones i menors maltractats. Aquests serveis inclouen: allotjament, assessorament jurídic, atenció mèdica, suport psicològic, teràpia de parella, mediació, conciliació i reintegració a la comunitat.

Njoki Ndung'u

Njoki Ndung'u<br>Abogada i activista

Njoki Ndung'u és advocada i activista keniata, va ser membre del Parlament Pan-Africà entre 2003 i 2007; escollida Person of the Year 2006 per Nacions Unides i declarada Lawyer of the Year el mateix any; promotora de la polèmica The Sexual Offences Act i representant a les Nacions Unides per a la violència de gènere.

Movimiento Autónomo de Mujeres en Nicaragua

Movimiento Autónomo de Mujeres en Nicaragua<br>La construcció del consens es basa en la cooperació del grup, la voluntat democràtica i la no-violència

El Moviment Autònom de Dones és un moviment social i polític de caràcter autònom que reivindica la igualtat, la llibertat i la solidaritat per a la construcció d'un sistema polític, econòmic i social amb democràcia paritària. La seva lluita es centra en contra de l'autoritarisme patriarcal en totes les seves formes, per transformar les relacions de poders desiguals i l'establiment d'un estat de dret com a condició per a poder avançar en la construcció d'una societat que tingui com a pilars una justícia social, econòmica, política i cultural per a totes.

Red de mujeres contra la violencia de Nicaragua

Red de mujeres contra la violencia de Nicaragua<br>Dones per a l'acció política

La Xarxa de Dones contra la Violència és un espai nacional de coordinació, ampli, participatiu i horitzontal relacionat al moviment de dones per a l'acció política. El seu objectiu és el d'impulsar noves formes de fer política no partidària, sense distinció per ètnia, edat i creenças religioses. La seva independència com a moviment social fa que la seva experiència sigui tan exitosa i la seva aspiració és la de ser un exemple per altres grups de la societat civil de Nicaragua i d'altres països d'Amèrica Llatina.

Colectivo de mujeres Matagalpa

Colectivo de mujeres Matagalpa<br>Col·lectivitzant el pensament crític, l'intercanvi i l'acció

El Col·lectiu de Dones de Matagalpa neix el 1990 a partir de la proposta del Col·lectiu de Teatre de Dones Cihuaktlmapa, un centre d'informació i capacitació junt amb uns espais de creació col·lectiva i artística i la instal·lació d'un cafè teatre obert al públic. Posteriorment es va sumar el Grup Divendres amb els seus projectes educatius dirigits a dones. El Col·lectiu neix amb l'objectiu comú de donar suport al desenvolupament de la lluita de les dones per les seves reivindicacions de gènere i amb la intenció de potenciar les organitzacions de dones en la presa de decisions.