CLADEM

CLADEM<br>Comitè d'Amèrica Llatina i el Carib per a la Defensa dels Drets de la Dona.

Cladem és una xarxa feminista que treballa per contribuir a la plena vigència dels drets de la dona. La xarxa gaudeix de 15 delegacions a 15 nacions d'Amèrica Llatina i el Carib. Treballa incidint en la defensa i promovent l'exigibilitat dels drets humans amb una visió feminista i crítica. El naixement de Cladem es remunta a la III Conferència Mundial de la Dona de les Nacions Unides (Nairobi, 1985), on es va observar la necessitat d'articular estratègies a nivell regional, amb la finalitat d'unir tots els esforços per millorar la condició sociojurídica de les dones de cada regió.

Salut sense límits

Salut sense límits<br>Dones promovent pràctiques saludables a les seves comunitats.

"Salud Sin Límites" és una organització peruana compromesa amb les comunitats menys afavorides que busquen millorar les seves condicions de salut com a factor clau per al seu desenvolupament integral. La seva missió és enfortir les capacitats d'aquestes comunitats perquè puguin exercir plenament el seu dret a la salut i participar en la construcció i la vigilància de les polítiques públiques que influeixen en el seu desenvolupament.

Hamlin Fistula International

Hamlin Fistula International<br>L'Hospital Fístula Addis Abeba opera a més de 2.500 dones cada any.

L'Hospital Fístula Addis Abeba és l'únic hospital del món dedicat exclusivament a les dones amb fístula obstètrica. L'hospital cura el 90% de les dones que opera. El seu objectiu és ser líder mundial en la capacitació i investigació per al tractament, l'atenció i la prevenció de la fístula obstètrica. L'hospital va ser fundat el 1974 per les doctores Reginald i Catherine Hamlin, les dues obstetristes i ginecòlogues. Des d'aleshores l'Hospital Fístula d'Addis Abeba ha tractat a més de 30.000 dones.

Cinema Mobile

Cinema Mobile<br>El cinema com a poder de la consciència i estimulador del debat.

La Fundació neix arran de la realització de la pel·lícula "Fighting the Silence" com a resposta a les nombroses sol·licituds d'organitzacions locals i internacionals que volien tenir a disposició documentals per a finalitats educatives. Treballa principalment amb comunitats que no tenen accés al visionat de pel·lícules, des del plantejament que el cinema té el poder de generar consciència, estimular el debat, i iniciar el canvi en les persones i societats.

feFEPSI

FEPSI<br>Dones compromeses a promoure la salut integral.

FEPSI és una associació formada i fundada l'any 2000 per dones provinents de la diàspora que van sentir la necessitat d'unir-se per ajudar a altres dones en situació de risc a la República Democràtica del Congo. La seva missió és aconseguir l'accés a la informació sanitària i sobretot l'accés a una atenció mèdica de qualitat per a les víctimes de la violència sexual, de desplaçats de guerra i de víctimes de desastres naturals. Avui en dia, FEPSI té un hospital amb 3 metges i 33 infermeres, 2 auxiliars de laboratori, un psicòleg i molts tècnics.

WMM

WMM<br>Women Make Movies

Women Make Movies és una organització artística multicultural, multiracial i sense ànim de lucre. Va néixer als anys 70 per facilitar la producció, distribució i promoció de documentals socials dirigits i produïts per dones. WMM ha treballat i treballa amb desenes d'organitzacions locals de dones a l'Àsia, l'Amèrica Llatina i l'Orient Mitjà. Avui en dia, WMM respresenta a més de 400 dones cineastes de tot el món i distribueix més de 500 documentals.

WRAP

WRAP<br>Women Rights Awareness Programme

WRAP és una organització no governamental sense ànim de lucre que va néixer amb l'objectiu de sensibilitzar a la comunitat local sobre la violència de gènere i l'abús a menors d'edat. Ofereix atenció a dones i menors maltractats. Aquests serveis inclouen: allotjament, assessorament jurídic, atenció mèdica, suport psicològic, teràpia de parella, mediació, conciliació i reintegració a la comunitat.

Fardhosa Mohamed

Fardhosa Mohamed<br>Educació i activisme

L'activista i infermera Fardhosa Mohamed és la directora local de l'organització Safewomanshood i de la Clínica Safeway Medical de Nairobi a Kenya. L'organització ofereix ajuda i suport als refugiats que viuen a Nairobi, així com informació i serveis mèdics individuals o familiars, posant especial atenció a la salut sexual i reproductiva de les dones que han sofert mutilació genital. La seu de Nairobi disposa d'una petita clínica pels pacients que necessiten cures mèdiques específiques.

AIDSconsortium

AIDSconsortium

AIDS CONSORTIUM és una de les majors xarxes de Sud-àfrica que treballen per eradicar i millorar les condicions dels pacients que pateixen el VIH/sida, amb més de 200 afiliats entre organitzacions i associacions. L'organització representa la xarxa al Consell Nacional Sud-africà del VIH/Sida. La seva missió és la de mobilitzar a la comunitat per maximitzar els recursos existents i conjuntament poder disminuir la població afectada, controlar la malaltia i sensibilitzar-la al voltant del VIH/Sida.

Njoki Ndung'u

Njoki Ndung'u<br>Abogada i activista

Njoki Ndung'u és advocada i activista keniata, va ser membre del Parlament Pan-Africà entre 2003 i 2007; escollida Person of the Year 2006 per Nacions Unides i declarada Lawyer of the Year el mateix any; promotora de la polèmica The Sexual Offences Act i representant a les Nacions Unides per a la violència de gènere.